Krvarenje desni kao znak upozorenja

Zapamtite ovo:Zdrave desni ne krvare kada jedete jabuku, perete zube niti kada ste na redovnom pregledu kod vaseg stomatologa.
Uzrok:losa oralna higijena!
Bakterijske naslage nakupljaju se na zubima, koji su slabo ili uopste nisu cisceni. Ivica izmedju zuba i desni(mesa) je posebno ugrozena.
Evo i zasto:Bakterije u naslagama luce endotoksine, a nas organizam daje imunoloski odgovor-dolazi do upale desni, koja kasnije iako su bakterije unistene dovodi do povlacenja desni. Ukoliko se infekcija dalje ne leci ona napada parodont a dalje i samu vilicu. Povremena krvarenja su cesto znak da trebate bolje prati vase zube.Nikako, ali nikako nemojte prestajati sa pranjem zuba da bi tako zaustavili krvarenje desni. Upala ce se samo pogorsati. Desni nece nikada ozdraviti. Plak se mora ukloniti! To se moze jedino uraditi upotrebom cetkice za zube i koriscenjem ostalih pomagala za odrzavanje oralne higijene!
Nadjite vreme!
Konsultacije i pregled je kod nas besplatan. Nas kadar ce vas obuciti kako i zasto da odrzavate oralnu higijenu, motivisacemo vas i ponovo motivisati!