ProDental Centar | Dežurni stomatolog
Usluge

Usluge

Estetska stomatologija dotted

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je zapravo skup raznih stomatoloških tretmana koji imaju za cilj poboljšanje izgleda zuba i desni. Estetska stomatologija nije posebna grana stomatologije, vec predstavlja sinergiju vise grana stomatologije i ima za cilj zdrav i blistav osmeh, povecanje estetske vrednosti zuba. Neki od najcescih zahteva u estetskoj stomatologiji su sanacije karijesnih lezija belom plombom (kompozitne restauracije) koje u sebi imaju kameleon efekat, kao i rimena vinira (keramickih faseta).

Detaljnije
Cirkonijum krunice dotted

Cirkonijum krunice

Bezmetalna keramička cirkonijumska krunica je poslednji imperativ u polju estetskog zahteva kako pacijenata tako i doktora. To su krunice koje se izrađuju od cirkonijumske osnove preko kojih se nanosi keramika.

Detaljnije
Stomatološka protetika dotted

Stomatološka protetika

Protetika je stomatološka disciplina koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zuba na nekoliko načina, tačnije različitim vrstama stomatoloških nadonknada kakve su: keramičke krunicemetalokeramičke krunicemostoviljuspice-viniri, zatim protezama - totalne proteze ili parcijalne proteze. Osim stučnosti naših doktora, u sam vrh nas svrstava i činjenica da se svaki protetski rad izvodi individualno prema pacijentu, a završno usavršavanje se radi direktno u ustima pacijenta kako bi savršeno naleglo na pripremljenu situaciju u ustima.

Detaljnije
Dečija i Preventivna stomatologija dotted

Dečija i Preventivna stomatologija

Još od malih nogu je važno naučiti kako se vodi briga o zdravlju zuba. Dečiji stomatolog mora da  bude i dobar pedagog i da uspostavi odnos poverenja sa mališanima. Popravka zuba je potpuno bezbolna. Čak i u slučajevima kada se dete javi sa već postojećim bolom, ili je kvar toliko napredovao da je došao do komore pulpe (živca). Korišćenje anestezije i anestetičkog gela omogućava da postpupak protekne potpuno bezbolno.

Detaljnije
Ortodoncija dotted

Ortodoncija

Nepravilan rast zuba i asimetričnost vilice predstavljaju estetski i funkcionalan problem. Stomatološka ordinacija ProDental Centar, nakon stručnog pregleda i razgovora sa pacijentom, predlaže terpiju koja će dati najbolje rezultate. U stomatološkoj ordinaciji ProDental Centar dobićete idealno rešenje za ispravljanje zuba u svakoj situaciji i za svako životno doba.

Detaljnije
Izbeljivanje zuba dotted

Izbeljivanje zuba

Različiti su uzroci koji mogu dovesti do promena boje zuba, od genetskih i degenerativnih promena, vitaminskih i mineralnih nedostataka, pa sve do antibiotika. Izbeljivanje zuba je estetski stomatološki postupak kojim se postojeća boja zuba menja u nekoliko nijansi svetliju. 

Detaljnije
Konzervativna Stomatologija dotted

Konzervativna Stomatologija

Konzervativna stomatologija (konzervativa) usmerena je ka lečenju i popravljanju zuba. Cilj konzervativne stomatologije su lepi, zdravi i funkcionalni zubi. Konzervativa među ostalim obuhvata zahvate kao što su lečenje karijesa plombama zuba, inlay i onlay indirektnim ispunima.

Detaljnije
Oralna hirurgija dotted

Oralna hirurgija

Oralno-hirurške intervencije u nasoj ordinaciji predstavljaju male hirurške intervencije koje se izvode u lokalnoj anesteziji, a u cilju saniranja patoloških procesa na zubnim, koštanim i mekim tkivima usne duplje. Najcešce oralno-hiruške intervencije koje se rade u ambulantnim uslovima su:
Vađenje zubaVađenje impaktiranih zuba, Apikotomija, Cistektomija, Nivelacija grebena, Resekcija frenuluma, Režanj operacija. 

Detaljnije
Parodontologija dotted

Parodontologija

Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem potpornih struktura zuba (kost, cement, parodonta, gingive) i koja je u poslednje vreme doživela pravi napredak.
Uz nove metode lečenja danas se postižu izvanredni rezultati i time lečenje parodontitisa dobija novu dimenziju.

Detaljnije
Zubni implanti dotted

Zubni implanti

Zubni (dentalni) implant je zamena koja imitira izgubljeni koren zuba. Tačnije to su cilindrični šrafovi od titanijuma koji se ugrađuju u kost vilice, a trenutno je to najtrajniji i najbolji način da nadoknadite izgubljeni zub. Najnovija dostignuća u implantologiji omogućila su jednostavan, bezbolan i siguran način ugradnje kada su u pitanju zubni implantati.

Detaljnije
Estetika lica dotted

Estetika lica

Estetika lica podrazumeva primenu savremenih neoperativnih metoda koje ima za cilj poboljsanje estetskog dozivljaja i izgled, a to sve u interesu povecanja samopouzdanja i vracanje dobrog osecaja.

Detaljnije
Dežurni stomatolog dotted

Dežurni stomatolog

Pro Dental Centar je na raspolaganju svim građanima Beograda i okoline sa uslugom dežurnog stomatologa u roku od 15 minuta po pozivu. U koliko u bilo koje doba noći osetite neizdržive bolove u zubu naš dežurni stomatolog je tu da Vam u trenutku otkloni bol i pruži prvu pomoć. Bilo da je vikend ili neradni dan, vrata ProDental Centra su za hitne slučajeve uvek otvorena.

Detaljnije