ProDental Centar | Dežurni stomatolog
Konzervativna Stomatologija

Konzervativna Stomatologija

Konzervativna Stomatologija

Konzervativna stomatologija (konzervativa) usmerena je ka lečenju i popravljanju zuba. Cilj konzervativne stomatologije su lepi, zdravi i funkcionalni zubi. Konzervativa među ostalim obuhvata zahvate kao što su lečenje karijesa plombama zuba, inlay i onlay indirektnim ispunima.

KARIJES - KAKO NASTAJE I KAKO SE LEČI

Karijes je najraširenija bolest paradonta. Uzrokuju ga bakterije nastale u ustima unosom hrane bogate ugljenim hidratima. Bakterije razgrađuju saharozu, fruktozu i glukozu pri čemu nastaju kiseline koje smanjuju pH vrednost. Ukoliko pH padne ispod 5,5, kiseline počinju nagrizati zubnu gleđ što na kraju uzrokuje nastajanje karijesa.
Primenom fluorida mogu se ukloniti manje naslage karijesa dok se veće naslage uglavnom uklanjaju mehaničkim putem. Nakon uklanjanja potrebno je zaštiti očišćeni deo zuba kako bi se sprečilo dalje propadanje zuba. O načinu zaštite savetovaćemo Vas i detaljno uputiti nakon procene oštećenja.

Nastali prostor nakon uklanjanja izmenjenog zubnog tkiva (gleđi i dentina) popunjava se prvo podlogama koje štite zub od termičkih i drugih nadražaja, a zatim kompozitom. Kompozit je materijal koji sačinjava belu (kompozitnu) plombu i vrlo je bitno da se koristi kvalitetan kompozit. U stomatološkoj ordinaciji ProDental Centar plombe se izrađuju od najkvalitetnijih kompozita, brenda espe3M filtek, koji garantuju postojanost i vrhunski estetski učinak.

Dezurni stomatolog

Usluge ProDental Centar