ProDental Centar | Dežurni stomatolog
Zubni implanti

Zubni implanti

Zubni implanti

Zubni (dentalni) implant je zamena koja imitira izgubljeni koren zuba. Tačnije to su cilindrični šrafovi od titanijuma koji se ugrađuju u kost vilice, a trenutno je to najtrajniji i najbolji način da nadoknadite izgubljeni zub. Najnovija dostignuća u implantologiji omogućila su JEDNOSTAVAN, BEZBOLAN I SIGURAN način ugradnje kada su u pitanju zubni implantati. Postavlja se na mesto izgubljenog zuba direktnom ugradnjom u kost. Indikacije (naznake) za ugradnju zubnih implanata su:

1. Nedostatak jednog zuba
2. Nedostatak zubnog niza sa jedne strane
3. Bezubost (potpuna ili delimična) gornje i/ili donje vilice

 

Zubni implanti

UGRADNJA IMPLANTA I POSTOPERATIVNI TOK

Proces ugradnje zubnih implanata nije toliko komplikovan, a izvodi se u lokalnoj anesteziji. Ne traje dugo, relativno se brzo i bezbolno završava budući da se izvodi pod lokalnom anestezijom. Kada se ugradi, potrebno je vreme da implant sraste sa kosti. To se stručno naziva “osteointegracija“, a obično traje 6 do 8 nedelja. Posle ovog perioda na implant koji se "primio" (srastao za kost) postavlja se nadgradnja (suprastruktura) na koju ide zubna krunica ili neko drugo protetsko rešenje u zavisnosti od plana terapije.

Visoka tehnologija i materijal od koga su napravljeni-titanijum, čini zubne implante pogodne za ugradnju u kost (biokompatibilni su), pa praktično nema neželjenih efekata takozvanih kontraindikacija. U našoj ordinaciji ugrađuju se implanti renomiranog nemačkog proizvođača BREDENT.

Ugradnjom implanta pacijent je dobio nedostajući zub, ali to ne znači da i takav zub ne može izgubiti ako se ne vodi računa o higijeni usta i zuba! Loša oralna higijena dovodi do stvaranja naslaga oko implanta a kasnije i stvaranja kamenca a to će dovesti na kraju do upale desni oko implanta što stvara komplikacije. Zato su saradnja doktora sa pacijentom i redovne kontrole jako važne.

Ugradnja implanata zahteva ozbiljan i stručan tim sa velikim iskustvom, kao i vrhunsku saradnju stomatologa i tehničara, kao i opremljenu ordinaciju. Stručni tim PRODENTAL CENTRA je pravi izbor za vas!

Po zavrsenoj ugradnji pacijent dobija originalni sertifikat proizvodjača o ugradjenim implantima, koji garantuje poreklo i kvalitet ugradjenih implanata! Po završenoj hirurškoj intervenciji pacijent dobija detaljna uputstva o ponašanju, higijeni i ishrani. Obavezno se prepisuje antibiotska terapija, terapija protiv bola i otoka. Naravno reakcije su individualne.

Dezurni stomatolog

Usluge ProDental Centar